24 Temmuz 2009 Cuma

Zeytinyağlı yaprak sarma

Kayınvalidemin yaptığı enfes zeytinyağlı yaprak sarmanın tarifini nihayet aldım. Evde yanlız kalmadan yapamayacağımı bildiğim için önce eşim ve oğlumun sinemaya gitmelerini beklemem gerekti. Eve geri döndüklerinde önce sarmanın tadına baktılar, sonra da her hafta sinemaya gitmeye karar verdiler :)
İçi İçin;
2 su bardağı pirinç
1 adet iri kuru soğan
2 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağına yakın zeytin yağı
1 su bardağına yakın su (sıcak olmayacak)
az tuz (yaprakların tuz miktarına göre)
Dışı İçin;
Salamura yaprak
1 adet limon
Tüm iç malzemelerini ince kıyılmış soğanlarla karıştırarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Yıkadığımız salamura yapraklardan önce iki sıra tencerenin dibine yayıyoruz. Üzerine ince sardığımız sarmaları diziyoruz. Limonu kabuğu ile dilimleyerek sarmaların üzerine diziyoruz. Varsa dolma taşını üzerine koyarak sarmaların üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ediyoruz. Kapağı kapalı olarak kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: