6 Kasım 2009 Cuma

1MK: Altına İmzamı Atarım

1MK: Altına İmzamı Atarım

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Sarımsağın yeşermesi ilginç, hiç başıma gelmedi ama bir kere aldığım kırık kuru mısırı suya koyduğumda rengi maviye dönmüştü, tabii öylece attım. Benim turşu tarifim bir litre suya 2 çorba kaşığı tuz, yarım su bardağı sirke hesabıyla. Sebzeleri yıkayıp kavanoza koyuyorum, sarımsağını, biraz nohutu da. Kaynattığım tuzlu su soğuduğunda sirkeyi de ekleyip kavanoza döküyorum, üzerine kereviz yaprakları, suyun üzerine çıkmasın diye de bir ağırlık. Kapağını kapatıyorum. Herhalde bir hafta içinde olur, tadarız.

Cafe Aroma dedi ki...

Teşekkür ederim, bu bilgiler ışığında haftasonu tekrar bir turşu yapacağım. Umarım önümüzdeki hafta da afiyetle yiyeceğiz.