18 Kasım 2009 Çarşamba

Küçük Şefin Pizzası



Cumartesi günü oğluma bir işi daha hızlı yapması için, işi bitirdiğinde ona bir sürprizim olacağını söyledim. Ben bile daha aklımdan ne yapabilirim acaba diye düşünürken Alper heyecanla "aaa pizza mı yapacaksın yoksa!" dedi.
E durum böyle olunca pizza yapmak zaten şart oldu. Akşam ailece mutfağa girdik. Hamuru hazırlaması bana, üstünün malzemelerini doğraması eşime, yerleştirmesi ise Alper'e düştü.

Sonuçta ortaya o kadar güzel bir pizza çıktı ki, sizlerle paylaşmak istedim. Malzemelerin dizilimine bakar mısınız?

Hamurunu normalde biraz mayalanması için bekletmek gerekiyor ama Alper bunun için bekleyebilecek sabrı olan bir çocuk olmadığı için ben bekletmeden fırına verdim. Pizza yaptığım tepsinin çapı 30 cm. tarif de buna göre. Biz nispeten ince hamurlu pizza seviyoruz. Siz daha kalın hamur isterseniz biraz daha büyük bir hamur yapabilir, hatta kalanını da pizza şeklinde malzemeleri ile buzluğa atabilirsiniz.


Hamuru İçin;
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/4 paket yaş maya
  • aldığı kadar un
  1. Su, süt karışımını önce biraz ısıtarak ılık hale getirin.
  2. İçinde mayayı elinizle eritin, şeker ve tuzu ilave edip onlar da eridikten sonra yağını ekleyin.
  3. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan hamurunuzu hazırlayın.
  4. Yağlanmış tepsiye hamuru elle yayarak hazır hale getirin.

Üstü İçin;

  • 1 adet iri domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet sosis
  • 7,8 dilim sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • 5 adet mantar
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 5 adet yeşil zeytin
  • 5 adet siyah zeytin
  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Domates, kaşar peyniri ve sarımsak dışındaki tüm malzemeleri doğrayarak bir kenere ayırın.
  3. Daha sonra, domatesi, sarımsağı ve tuzu, karabiberi mutfak robotunda iyice parçalayın. Bu karışımı bir fırça yardımı ile hamurun üzerine yayın.
  4. Kaşar peyniri dışındaki malzemeleri de zevkinize göre hamurun üzerine yerleştirin.
  5. Pizza malzemeleri pişene kadar fırında kaldıktan sonra çıkarın. Bu süre yaklaşık 15 dakika olacaktır.
  6. Kaşar peyniri rendesini de üzerine serperek tekrar fırına verin. Peynirleri tamamen eridikten sonra pizzanız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

6 yorum:

fotograf penceresinden dedi ki...

off pizza alper bir dilim bıraktı mı? :)

Cafe Aroma dedi ki...

Alper ve annesi babası pizzayı bitirdi ama Mersin'e yolunuz düşerse tekrar yapabiliriz.
Sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Eh bu kadar emek konduysa ortaya güzel olmaması mümkün mü?

Cafe Aroma dedi ki...

Tijen hanım bu pizzanın yanına ne yedik biliyor musunuz? Tabiiki sizden tarifini aldığım turşudan,tadı da harika olmuştu. Tekrar teşekkür ederim.
Sevgiler

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik pitza nefis görünüyor size afiyetler olsun .Aramiza hos geldin. Bugün blogunu ilk defa gördüm nefis tariflerini gördüm ellerine emegine saglik. Her sey gönlünce olsun.

Cafe Aroma dedi ki...

Çok teşekkür ederim Gülcan hanım. Bundan sonra kayda değer tüm tariflerim buraya yavaş yavaş da olsa girecek.

Sevgilerimle